Saturday, November 17, 2012

Corelle, Corningware Promotion

Still open for sale, while stock last.

Deposit 60% is needed.
Delivery is within 1-2 weeks , insyaAllah.
Please email me @ r_ann2003@yahoo.com for the inquiry.
Thanks.
*Postage already included with the price.

Corelle Elegant City 16pc -
- consist of:
Dinner Plate - 6pc, Bread Butter Plate - 6pc
Soup Plate - 2pc, Serving Plate - 1pc,
Serving Bowl - 1pc


Corningware Elegant City
1.5L, 3.0L, 5.0L casseroles with glass and plastic covers



Corningware Rosetta
1.5L, 3.0L casseroles with glass and plastic covers



Corelle Shadow Iris 22pc
- consist of:
Dinner Plate - 4pc, Bread Butter Plate - 4pc,
Cereal Bowl - 4pc, Chinese Rice Bowl - 4pc,
Soup Plate - 4pc, Serving plate - 1pc,
Serving Bowl - 1pc


Saturday, November 10, 2012

Corelle November Promotion - CLOSED!

This promotion ends on 20 November 2012 and while stock last.

T&C:
60% deposit is required.
Postage already included.
Item will be out for shipment (to customer) in early December, insyaAllah.
Please email me for further detail.
Thanks.
*Picture will be update soon.

Corelle Lilyville - 26pc
Dinner plate - 6pc, Luncheon Plate - 2pc
Bread & Butter Plate - 6pc, 21cm Soup Plate - 4pc
500ml soup/ cereal bowl - 6pc
1L serving bowl - 1pc, 32cm serving platter - 1pc



Corelle Plum -16pc
Dinner Plate - 6pc, Bread Butter Plate - 6pc
21cm Soup Plate - 2pc, 1L serving bowl - 1pc,
32cm serving platter - 1pc


Corelle Olive Garden - 18pc
Dinner Plate - 4pc, Luncheon - 2pc,
Bread Butter Plate - 4pc, Cereal Bowl - 4pc,
21cm Soup Plate - 2pc, 1L serving bowl - 1pc,
32cm serving platter - 1pc


Corelle Winter Frost White - 18pc
Dinner Plate - 4pc, Luncheon - 2pc,
Bread Butter Plate - 4pc, Cereal Bowl - 4pc,
21cm Soup Plate - 2pc, 1L serving bowl - 1pc,
32cm serving platter - 1pc


Corningware Morning Blue - 9pc
1.5L, 3.0L, 5.0L casseroles with glass and plastic covers


Corningware Lilyville - 6pc
0.8L, 1.25L, 2,.25L round casseroles


Corningware Plum - 6pc
1.5L, 3.0L casseroles with glass and plastic covers

Monday, November 5, 2012

Tefal Pie Maker

Salam sejahtera,

Saya nak share sedikit tentang Tefal Pie Maker yang sangat mengancam jiwa ni. :)
Pie Maker terdiri dari acuan pie dan pembakar pie maker itu sendiri.
Kalau rajin, boleh tanya kat pakcik Google untuk resepi. Memang mudah sesangat.

Buat inti dan adunan tepung untuk kulit pie (kalau nak guna pastri ready made lagi cepat, hehehe).
Acuan yang disediakan cuma perlu ditekap pada adunan. Iaitu tekap menggunakan kedua-dua bahagian acuan, untuk kulit atas dan kulit bawah pai.  Oleh kerana pie maker ni non-stick, so jangan risau untuk melekat-melekat tu semua.
Masa untuk masak pun sangat cepat, bila butang lampu dah bertukar dari hijau ke merah, dah masak la pai tu. Kalau lama-lama sangat... hitam pulak kulit pai. So, be alert.

pembakar pai

acuan untuk kulit pai


Saturday, November 3, 2012

Edisi kemaskini hujung tahun.

Salam sejahtera semua...

Malam hari ni rasa rajin nak explore dan godek-godek fungsi blogspot dan nak ubah wajah blog sikit-sikit. So ni la hasilnya... hehehe... Cantik ke tak, harap tak buruk sangat. Yang penting mesej nak promote barang-barang dapur sampai kepada kitchen appliance lovers. Sebarang komen boleh emel saya, takde nak kecil2 hati, sentap je sikit kut. Hehehe...

Untuk makluman, kawan2 di blog list saya akan menjalani proses saringan (kes terajin). Saya akan ke blog mereka dan jenguk2 kut2 link saya ada tak kat blog mereka. Kalau ada, ok lor... kalau takde link saya, saya mintak sudi la kiranya letakkan link saya, kalau tak berminat nak letak, terpaksa la saya remove link dorang kat blog ni. Bukan apa, kengkadang ada kawan2 blog yg buat house cleaning dan terbuang link blog kawan2 lain seperti saya ni. So... macam tu la lebih kurangnya...

Ok, selamat malam...
Anie.

*update 5/11/12: rondaan ke link blogger telah dibuat... beberapa terpaksa dilenyapkan.