Monday, November 5, 2012

Tefal Pie Maker

Salam sejahtera,

Saya nak share sedikit tentang Tefal Pie Maker yang sangat mengancam jiwa ni. :)
Pie Maker terdiri dari acuan pie dan pembakar pie maker itu sendiri.
Kalau rajin, boleh tanya kat pakcik Google untuk resepi. Memang mudah sesangat.

Buat inti dan adunan tepung untuk kulit pie (kalau nak guna pastri ready made lagi cepat, hehehe).
Acuan yang disediakan cuma perlu ditekap pada adunan. Iaitu tekap menggunakan kedua-dua bahagian acuan, untuk kulit atas dan kulit bawah pai.  Oleh kerana pie maker ni non-stick, so jangan risau untuk melekat-melekat tu semua.
Masa untuk masak pun sangat cepat, bila butang lampu dah bertukar dari hijau ke merah, dah masak la pai tu. Kalau lama-lama sangat... hitam pulak kulit pai. So, be alert.

pembakar pai

acuan untuk kulit pai


No comments:

Post a Comment