Sunday, July 31, 2011

Premium Beautiful

Hari ni tukar tajuk le sikit... hehehe...

Pernah dengar tentang Premium Beautiful (PB) tak? Alah... korset yang bagi badan nampak cun tu... Bukan setakat  nampak slim, korset ni juga dapat membantu kita menjaga kesihatan daripada macam-macam segi. Tak percaya? Cuba try google PB ni kat internet.

Mungkin orang kata, 'eleh dia ni, mudah terpengaruh tengok testimoni orang'. Memang saya terpengaruh. Bukan setakat saya pernah nampak di internet, tetapi my former housemate pernah pakai PB ni. Setelah beberapa bulan dia pakai, memang nampak sangat perbezaan dia, dari gempal kepada slim. Memang cun la bagi anak gadis. Baru-baru ni, saya ada menghubungi beliau, katanya, dia masih lagi menggunakan PB ni. Cuma sekarang ni, tak pakai, sebab pregnant. Gambar takde la. Masa tu, mana la teringat nak ambil gambar tu semua. Kawan saya ni, pakai PB dalam tahun 2005 kalau tak silap. Kira2nya dah 6-7 tahun kan?

Mak-mak orang, isteri2 orang... lagi la kena jaga badan, bukan setakat nak ikat hati suami, tapi untuk jaga kesihatan sendiri.

Wah, wah... banyak cakap pula. Jika anda berminat nak pakai PB bolehla menghubungi saya ye. :)
KEJELITAAN dan KESIHATAN HAK MILIK SETIAP INSAN.... :)
(Intro for today :p)

Cheers!
Anie

Friday, July 29, 2011

Promosi last minit! - CLOSED

Maafkan saya ye.... baru 2-3 hari lepas saya dapat tahu dari pengedar ada promosi untuk barang2 berikut. Baru sekarang dapat update. So kalau ada dikalangan kawan2 yang berminat emel me ASAP ye? Tq...

Corelle Rosetta
18pc dinner set


La Gourmet
20cm stainless steel casseroles
16cm saucepan


La Gourmet
Thermal Wonder cooker (saiz besar)


Meyer
Vibrance clad 36cm wok


WMF
Diadem Plus set
16cm, 18cm,20cm saucepan with cover


WMF
Diadem Plus
20cm low casseroles with cover
16cm, 20cm high casseroles with cover
16cm saucepan



***Maaf gambar akan diletakkan kemudian. Tq.

Tuesday, July 26, 2011

Corelle Light, Pyrex dan Vision untuk menyerikan Aidilfitri anda! - CLOSED

Serikan Aidilfitri anda dengan Corelle Light, Pyrex dan Vision. 
Masakan pun akan nampak sedap, meja hidangan bertambah cantik, hati pun jadi riang! :)

Promosi sehingga 25 Ogos 2011.


Corelle Light
Design: Rosetta or Olive Garden
4pc Casseroles set (free oven mitts)
- 1.4L casseroles with plastic cover
- 2.35L casseroles with plastic cover





Corelle Light
Design: Rosetta or Olive Garden
4pc Oblong Dish set (free oven mitts)
- 1.9L oblong dish with plastic cover
- 2.85L oblong dish with plastic cover




Pyrex
8pc Bake a& Store set
- 2.8L oblong dish
- 20cm square cake dish
- 236ml storage dish x 2pc




Visions (HOT Selling!)
6pcs cookpot set
- 1.5L, 2.5L, 3.5L covered cookpot


Friday, July 22, 2011

Le Creuset ?

Mengikut sesawang Le Creuset, jenama ni adalah jenama dari Perancis dan sudah bermula sejak 1925. (Ada la dekat-dekat 90 tahun kan?) Antara keluaran dari Le Creuset adalah 'cast iron cookware, multi-ply stainless steel, toughened non-stick, stoneware and ceramics, along with wine connoisseurs’ favourite - Screwpull corkscrews and wine accessories.'  (maaf ye kawan-kawan... kopipes saje. kredit to lecreuset.co.uk)


Jenama ni adalah jenama cookware yang premium, maksudnyer, barang-barangnya adalah yang terbaik (dan harga pun lebih juga, :) ). Kalau nak tau sejarah lanjut sila la melawat website www.lecreuset.cok.uk .


Kalau cookware yang 'cast iron' tu, bole guna kat dapur hob, dishwasher, freezer, guarantee pun lifetime.Yang pasti, takle masuk dalam microwave (besi tak boleh digunakan dalam microwave yer... harap maklum). Tapi boleh digunakan dalam oven. 


Kalau yang stoneware lak, guarantee 5 tahun, boleh guna kat freezer, dishwasher, oven dan microwave. Dapur hob? no,no.. tak bole guna.


Untuk barangan stainless steel, guarantee lifetime (kalau non-stick gurantee 10 tahun je), selamat untuk oven, dishwasher dan hob. Tak seswai untuk freezer dan microwave.


Kalau ada antara kawan-kawan yang rajin tengok rancangan masakan, contoh kat asia food channel tu kan, atau kat channel travel n discovery tu, yang ada jamie oliver, anna olson, atau mana-mana chef, perasan tak peralatan masakan dorang? Saya kadang-kadang suka tengok peralatan masakan chef-chef ni. Biasanya, cookware @ utensils yang chef-chef ni gunakan adalah peralatan yang premium (promosi skali la tu, hehehehe) . Masakan pun cepat, rata (takde la selalu hangus2 cam kita ni, err... cam saya ni, hihihi) . 


Untuk maklumat lebih lanjut sila ke website Le Creuset... happy viewing! :)

Tuesday, July 12, 2011

WMF, Le Creuset, Neoflam, Endo dll - CLOSED

Promosi sehingga 22 Julai 2011.
Silakan semua cuci-cuci mata...
Kalau ada yang berkenan hubungi saya. Tq :)


Brand: WMF
16cm Diadem Plus saucepan with cover
14cm milk pot        





Brand: Le Creuset
20cm wok




Brand: Neoflam
22cm nature cook baum casseroles



 
Brand: Neoflam
24cm Vern Ceramic Coated Induction  Casserole




Brand: ENDO
2.5L Thermal Magic Cooker




Brand: Dolphin
32cm Hard anodised wok with cover  
     



Acrylicware
4 Colorful trays with chrome stand



New Vios G Limited & TRD Sportivo

Cun la Vios baru! :)

Check out the new stylish Vios G Limited & TRD Sportivo at the #ToyotaRoadshow! http://www.toyota.com.my/vios/roadshow.dot

Thursday, July 7, 2011

Untuk tatapan semua

Maaf banyak2 sebab dapat letak gambar je. Belum pandai nak letak link untuk pdf file. Terima kasih kepada Sinar Harian.



Nanti jenguk-jenguklah promosi yang masih ada kat bawah tu ye. Dibuka sehingga 11 Julai, terima kasih.

Wednesday, July 6, 2011

Artikel di Sinar Harian 5/7/2011

Assalamu'alaikum semua,

Semalam artikel tentang blog biz saya telah keluar di Sinar Harian. :)
Nak letak kat sini, tapi tak reti pulak. Fail dalam pdf. Nanti la kita fikir macam mana nak letak kat sini.

Terima kasih di atas sokongan yang kalian berikan kepada blog biz ini. :)

Anie.

Tuesday, July 5, 2011

Premium WMF cookware set/individual for sale! - CLOSED

Dibuka untuk pre-order/tempahan sehingga 11 Julai 2011.


Diadem Plus 3pc cookware set
20cm, 24cm casseroles with cover,
16cm saucepan without cover




Diadem Plus 4pc cookware set 
20cm low casserole with cover
16cm, 20cm, 24cm high casseroles with cover




Diadem Plus 6pc cookware set 
16cm, 18cm 20cm saucepan wth cover
20cm stockpot with cover
20cm steaming insert
28cm frypan




Red Edition Frypan
20cm
24cm
28cm


Perfect Plus set of 2 
4.5L pressure cooker
3.0L pressure pan (stackable)


    

Diadem Plus individual cookware 
16cm saucepan
20cm frying pan
24cm frying pan


28cm deep chinese wok 
5-ply Cromargan high quality stainless steel with steam release handle



28cm skillet wok 
5-ply Cromargan high quality stainless steel with steam release handle



 Mini series of individual cookware 
 a) 14cm high casseroles with cover
 b) 14cm saucepan
 c) 18cm frypan
 d) 18cm oven pan