Tuesday, May 24, 2011

Sale lagi!! Sehingga 10 Jun 2011 - CLOSED

Pre-order... sila-sila cuci mata, jika ada yang berkenan, emel saya yer... TQ



WMF
24pc cutlery




WMF
3pc Diadem cookware set
20cm, 24cm high casseroles with cover
16cm saucepan with cover




WMF
28cm 5-ply Deep Chinese Wok with steamer release handle




Neoflam
28cm induction grill pan




La Creuset
24cm x 24cm square grill




ASD
28cm Hard Anodised Stirfry pan with steamer set




ASD
26cm (Teflon) USA grill pan




Sale!!! Sehingga 3 Jun 2011 - CLOSED!

Dibuka untuk pre-order, barangan yang di order akan dihantar selepas 5 Jun (InsyaAllah). Jika barang yg ditempah tiada stok/habis,  wang deposit anda dipulangkan 100% tanpa syarat. Itu jaminan saya. 


Corelle - Pretty Pink
6pc : 1L casseroles w/plastic cvr,  
         1.5L, 2.0L casseroles with glass cvr  




Corelle - Sakura
18pc



Corelle - Sakura 
 1.5L, 3.0L casseroles, each with  glass n plastic cvr  




Corelle - Warm Pansies
22pc




Corelle - Warm Pansies 
 1.5L, 2.0L casseroles wth glass cvr  




Corelle - Plum
18pc




Corelle - Elegant City
3.5L Covered Stockpot




Vision
4pc Versa pot/ Cook pot




Vision
1.5L Double boiler





Purchase with purchase (PWP)

Pyrex
1.0L container (2pc)




Avanti
8pc Marinara seafood tool set


Friday, May 20, 2011

Stainless steel : WMF

Saya mula jatuh hati dengan periuk belanga WMF ni sejak tahun lepas. Gorgeous gitu. Barangan WMF ni keluaran dari Jerman (www.wmf.com). Barangannya menggunakan kualiti besi yang terbaik dan agak berat. Kalau tengok sudu gerpu... wallah..... cantiknya... Kalu korang gi ke SOGO ke, atau mana-mana soping kompleks yang menjual WMF ni, try tengok... shining je besinyer... nak-nak kalo bawah spotlight. Cam geram tgk.

Periuk WMF ada macam-macam jenis, Diadem, Gala, Trend, Motion dan lain-lain. Kalau nak yang non-stick pun ado. Kalu sudu gerpu pun banyak jenis, Jette, Porto, Parma, Boston dan memacam lagi la. Silver pun ada. Lain nama , lain kualiti. lagi mahal, kualiti pun berbeza. Pasal tu la hotel-hotel ada yang guna periuk belanga WMF ni.

Basically, barangan WMF menggunakan besi Cromargan stainless steel 18/10. Apa ye 18/10 tu? Nanti nak kena buat kajian labih lanjut. :)

Thursday, May 12, 2011

Sharing is caring... :)

Sejak mula buka blog ni, dah berangan nak tulis tentang periuk belanga. Ilmu tentang periuk belanga takde la banyak mana, maklum ler... tak selalu masak... hehehe.... Tapi I love periuk belanga. At least I bole share dari sumber-sumber dan pengalaman dari orang lain. Ye tak?

Tunggu ye, kita go 1 by 1... 

Sunday, May 8, 2011

WMF kitchen appliance

Dear all...

Terima kasih berkunjung ke blog ini dan sudi cuci2 mata di sini. :)
Sekiranya ada yg berkenan di mata, jgn malu2, jgn segan2 menghubungi saya (walaupun promosi dah tamat).
Saya sedia membantu anda. (Kdg2 tak sempat nak letak promosi baru).

Terima kasih sekali lagi. :)

Selamat hari Ibu

Selamat hari ibu buat mak dan mak mertua, serta buat semua ibu di seluruh Malaysia.
Hanya Allah yg dapat membalas segala pengorbanan mak dan semoga mak terus diberi kesihatan yg baik oleh yg Maha Esa.
Amin.